« Takaisin

LANUPS-hanke etsii keinoja auttaa erityisen vaativaa tukea ja hoitoa tarvitsevia nuoria

Lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian yhteisasiakkuus (LANUPS) -tutkimushankkeessa etsitään keinoja lisätä yhteistyötä vaativaa tukea ja hoitoa tarvitsevien nuorten auttamiseksi.

 

Tutkimuksen kohteena ovat nuoret, jotka tarvitsevat sekä sosiaalitoimen tarjoamia lastensuojelunerityisiä tukitoimia että terveydenhuollon tarjoamia mielenterveyspalveluja. Tavoitteena on auttaa sekä erityisen vaativaa tukea tarvitsevia nuoria että heidän perheitään. Tutkimuksessa kartoitetaan laajasti aiemmat tutkimukset sekä kerätään laajat rekisteri- haastatteluaineistot.

 

LANUPS-hankkeen tulokset ovat suoraan hyödynnettävissä käytännön asiakastyössä ja palvelujen kehittämisessä. Tutkijoiden mukaan tieto on tarpeen erityisesti nyt, kun lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisuuteen on suunniteltu monialaisia osaamis- ja tukikeskuksia (OT-keskukset). Hanke antaa mahdollisuuksia nuorisososiaalityön kehittämiseen monialaisessa yhteistyössä.

 

Sosiaalityön tutkijat ovat jo pitkään halunneet etsiä keinoja kehittää vaativaa tukea ja hoitoa tarvitsevien nuorten sosiaali- ja terveyspalveluja. Se mahdollistui nyt, kun Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi ensimmäistä kertaa sosiaalityön tutkimukseen valtion tutkimusrahoitusta. Turun yliopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun yhteishankkeelle myönnettiin rahoitusta 590 227 euroa.

Lue lisää Turun yliopiston sivuilta.