« Takaisin

LAPE-yhteiskehittämispäivän materiaalit

Itä-Suomen ensimmäinen lastensuojelun yhteiskehittämispäivä kokosi ison joukon perhetyön ja perhekuntoutuksen ammattilaisia Kunnonpaikkaan 6.9.2017. Päivän aikana saatiin katsaus THL:n mallinnukseen, joka koskee lapsikeskeistä suojelua ja koko perheen kuntoutusta lastensuojelun perhetyössä ja perhekuntoutuksessa.
 
Maakuntien puheenvuoroissa nostettiin esille mallinnukseen liittyviä työmuotoja, joita lähdetään kokeilemaan ja kehittämään edelleen. Työryhmissä keskusteltiin innokkaasti mallinnuksen tarjoamista mahdollisuuksista ja myös sen täydennystarpeista.
 
Päivän päätteeksi saatiin muistutus siitä, että LAPE-hankkeissa kannattaa hyödyntää opiskelijoita kehittämistyön tukena. Uusissa kokeiltavissa työmuodoissa ja malleissa on lukuisia aiheita erilaisille opinnäyte- ja kehittämistöille, näitä kannattaa tarjota rohkeasti niin ammattikorkeakouluihin kuin yliopistoihinkin!

Yhteinen työ jatkuu ja seuraavat maakuntien omat yhteiskehittämispäivät pidetään ensi keväänä:

  • 9.4.2018 Etelä-Savo

  • 12.4.2018 Pohjois-Karjala

  • 16.4.2018 Kainuu

  • 18.4.2018 Pohjois-Savo

 
Linkit esiintyjien dioihin (pdf-tiedostot):

Päivän esitykset ja puheenvuorojen tallenteet löytyvät THL:n sivuilta, jonne kootaan kaikkialla Suomessa järjestettävien yhteiskehittämispäivien materiaalit, kohdasta "Aiemmat yhteiskehittämispäivät".