« Takaisin

LUMOavan startti-iltapäivän tunnelmia

LUMO-hankkeen toiminta polkaistiin kunnolla käyntiin 27.1.2021 pidetyssä startti-iltapäivässä. Etäyhteyksien päässä oli huikea määrä ihmisiä, lämmin kiitos kaikille 160 osallistujalle! Mukana oli monialainen joukko ammattilaisia ja kokemusasiantuntijoita niin Itä- ja Keski-Suomesta kuin muualtakin. Iltapäivän aikana päästiin tutustumaan LUMOn hanketiimiin ja kuultiin LUMOn suunnitelmista alueemme lastensuojelun kehittämistarpeisiin vastaamiseksi. Hanketta toteuttavat ISO, Essote, KOSKE, Kuopion kaupunki ja Siun Sote. 

 

Startissa kerrottiin tarkemmin LUMOn keskeisistä kehittämisteemoista, joita ovat monitoimijainen yhteistyö ja systeeminen monialainen lastensuojelu. Koko hankkeen läpileikkaavana ajatuksena toimii asiakasosallisuuden vahvistaminen. Hyödynsimme iltapäivässä osallistavia menetelmiä ja osallistujien aktiivisuus oli ensiluokkaista! Osallistava työskentelyote saikin mukana olleilta kiitosta. 

 

Hanketiimimme sai kehittämisreppuunsa paljon hyviä ideoita ja näkökulmia tulevaa työskentelyä varten. Keskeistä antia olivat kuulluksi tulemisen sekä ammattilaisten ja asiakkaan vuorovaikutuksen korostaminen. Toimivia käytäntöjä nostettiin esiin ja kannustettiin siirtymään yhteistyöstä aitoon yhteistekemiseen. Yhden osallistujan kommentti kiteytti onnistuneesti systeemisen lastensuojelun ytimen: " Lapset ja nuoret sitoutuvat ihmissuhteisiin ja ihmisiin, ei palveluihin."

Iltapäivän linkin sähköpostien lähetyksessä oli jonkun verran ongelmia, eikä linkki ollutkaan saapunut perille kaikille ilmoittautuneille. Pahoittelemme tätä kovasti! Iltapäivän sisältöön pääseekin onneksi tutustumaan tallenteen avulla.

 

Muista myös varata kalenteriisi 14.4.2021 etäyhteyksin toteutettava LUMOn kick-off-päivä! Tule seuraamaan LUMOn viestintää, niin pysyt kärryillä kehittämiskuulumisista. Löydät hankkeen Twitteristä https://twitter.com/LUMOhanke sekä ISOn nettisivuilta.