« Takaisin

Sosiaaliturvauudistusta valmisteleva komitea asetettu

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa 19.3.2020 seuraavaa:

Valtioneuvosto on tänään 19.3.2020 asettanut parlamentaarisen komitean valmistelemaan sosiaaliturvauudistusta. Komitean toimikausi on 23.3.2020 – 31.3.2027.

Sosiaaliturvauudistus tähtää ihmisen näkökulmasta selkeään ja toimivaan järjestelmään. Komitea uudistaa sosiaaliturvaa vaiheittain jo tämän vaalikauden aikana, mutta varsinaisena tähtäimenä ja pohdinnan kohteena on suomalaisten sosiaaliturva ensi vuosikymmenellä.

"Uudistetussa komiteatyössä parlamentaarisesti valitut edustajat, asiantuntija ja virkamiehet tekevät tiivistä ja keskustelevaa yhteistyötä. Päätöksenteon tietopohja, avoimuus ja rakentava dialogi vahvistuvat, mikä on tärkeämpää nyt kuin koskaan nopeasti muuttuvassa maailmassa", sanoo komitean puheenjohtaja, tutkimusprofessori Pasi Moisio.

Komiteassa on jäsenenä kansanedustaja kaikista eduskuntaryhmistä. Lisäksi mukana on pysyviä asiantuntijoita. Komitean työtä tukee viisi jaostoa: työllisyyden ja osaamisen jaosto, työ- ja toimintakykyjaosto, asumisen jaosto, hallintojaosto ja tutkimus- ja arviointijaosto.