« Takaisin

Usein kysyttyjä kysymyksiä Kansa-koulusta ja syksyn kirjaamisvalmennukset

Syksyn kirjaamisvalmennukset ovat käynnistyneet ISOn alueella! Tässä lyhyesti kuulumisia ja vastausapua Kansa-koulun asioista:

Mistä löytyy vastauksia kysymyksiisi
Kirjaamisvalmennukseen ja kirjaamisasioihin liittyen usein nousee samojakin kysymyksiä, joihin vastauksia voi löytää myös esimerkiksi erilaisilta "usein kysyttyä" eli UKK-palstoilta.

Kirjaamisvalmennukseen osallistujille ja kurssille rekisteröityneille oma palsta löytyy Moodlesta valtakunnallisen kurssin alta.

Kansa-koulu-hankkeen verkkosivuilta löydät hankkeen aiemmin järjestämästä sosiaalihuollon asiakaskirjalain toimeenpanon aluekiertueelta ja keväällä järjestämillä Sosiaalihuollon Kanta-palveluihin valmistautumiseen liittyvillä aluekiertueilla kerättyjä kysymyksiä vastauksineen.

Seuraava nykytilan kartoituksen työkalua koskeva kyselytunti pidetään 15.9.2017 klo 9-10. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen kysymykset(at)socom.fi Katso nykytilan kartoituksen työkalusta ja kyselytunnista tarkemmin täältä. Sivulta löytyvät ohjeet kyselytunnille osallistumiseen ja kysymyksiä ja vastuksia aiemmilta kyselytunneilta.

Missä mennään syyskuussa
Kansa-koulu-hankkeen kirjaamisvalmennukset käynnistyivät Kuopiossa 5.9.

Osallistujia tässä ensimmäisessä ryhmässä on nelisenkymmentä, mikä on kirjaamisvalmennusryhmäksi suuri! Ensimmäisessä päivässä ryhmä perehtyi muiden muassa

  • kirjaamisen perusperiaatteisiin,

  • sosiaalihuollon Kanta-palveluihin,

  • määrämuotoiseen kirjaamiseen ja

  • kirjaamisen etiikkaan.

Jokaisessa valmennuspäivässä on oma osionsa myös valmentajana toimimiseen liittyen. Tematiikkaa pohdittiin esitysten lomassa myös ryhmätehtävissä, joissa keskustelua syntyi mukavasti.

Seuraavana vuorossa ovat Iisalmi ja Mikkeli. Myöhemmin syyskuussa kirjaamisvalmennukset aloitetaan Joensuussa ja Kajaanissa marraskuun alussa.

Kaikille ilmoittautuneille on lähetetty tiedote, josta löytyy tarkempia ohjeita valmennukseen osallistumista varten. Kurssimateriaali löytyy Moodlesta.