« Takaisin

Uusia kirjaamisvalmentajia ja muita Kansa-koulu II -hankkeen kuulumisia

Kansa-koulu II -hankkeessa järjestettiin keväällä viimeiset kirjaamisvalmentajien valmennukset julkisen sektorin työntekijöille. ISOn alueelle saatiin lähes kaksikymmentä uutta kirjaamisvalmentajaa, jotka pääsevät valmentamaan omien organisaatioidensa työntekijöitä määrämuotoisen kirjaamisen saloihin.

Hankkeen uusina kohderyhminä ovat yksityiset sosiaalipalvelujen tuottajat, koulutusorganisaatiot, asiakirjahallinnosta vastaavat henkilöt ja pääkäyttäjät sekä sosiaalipalvelujen esimiehet. Kevätkausi on tehty kiivaasti töitä näiden ryhmien valmennuksen suunnittelun ja valmennusmateriaalien kanssa. Hankkeen internet-sivuilla on osiot uusille kohderyhmille. Sivujen sisältöä ja materiaalia päivitetään sitä mukaa, kun suunnitelmat ja työ edistyvät.

ISOn valtakunnallisena vastuualueena on esimiesten kokonaisuus, ja ensimmäiset pilottivalmennukset toteutettiin kesäkuussa Siun soten ja Essoten esimiehille. Pilotointi jatkuu Vantaalla syyskuussa, ja varsinaisten esimiesvalmennusten käynnistymisestä tiedotetaan myöhemmin.

Yksityisille sosiaalipalvelujen tuottajille suunnattu kirjaamisvalmentajien valmennus alkaa syksyllä, ja ilmoittautuminen valmennuksiin on käynnistynyt. Asiakirjahallinnon ja pääkäyttäjien kirjaamisvalmennusten tietopaketit käynnistyvät marraskuussa. Koulutusorganisaatioiden osalta toivotaan lisää kumppaneita toisen asteen oppilaitoksista – olisiko ISO-alueelta tähän innostusta?

Nykytilan kartoituksen työkalu on tarkoitettu avuksi kun selvitetään, mitä sosiaalihuollon asiakasasiakirjoja organisaatioissa laaditaan tällä hetkellä. Tiedosta on hyötyä, kun valmistaudutaan sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon liittymiseen. Työkalu ja sen täyttöohje on juuri päivitetty.

Uusia tuulia on myös hankehenkilöstössä, kun Marjo Orava aloitti hankejohtajana kesäkuun alussa. Hänen videotervehdyksensä voit katsoa ISOn Facebook-sivujen kautta.