« Takaisin

ISOn harjoittelija Jutta Koskinen esittäytyy

Aloitin tammikuun alussa korkeakouluharjoittelijana Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksessa, osana Itä-Suomen yliopistossa parhaillaan suorittamiani sosiaalityön maisteriopintoja. Olen viidennen vuoden sosiaalityön opiskelija ja harjoittelua vaille valmis sosiaalityöntekijä. Ennen ISOa olen saanut kokemusta sosiaalityön käytännöstä harjoittelujen kautta vanhuspalveluissa sekä lastensuojelussa. Oma mielenkiintoni on kuitenkin tarkentunut sosiaalityön tutkimukseen ja kehittämiseen, jonka vuoksi on ollut ilo saada harjoittelupaikka ISOlta. Tulevaisuudessa toivon työllistyväni tutkimuksen ja kehittämistyön pariin ja toiveissa olisi myös tohtorin tutkinnon hankkiminen.

Yhteiskuntatieteilijänä olen kiinnostunut lukemattomista eri aiheista ja yritän haalia mahdollisimman paljon tietoa kaikesta. Minut löytääkin usein lukemasta – joko uusia kiinnostavia tutkimusartikkeleita tai sitten jotakin aivan muuta (dekkareita). Kuitenkin erityisiä kiinnostuksen kohteitani sosiaalityössä ovat kansainvälisyyden asiat sekä rakenteellinen sosiaalityö. Kandidaatintutkielmani kirjoitin aiheesta Kansainvälisesti adoptoitujen lasten toipuminen varhaisista vastoinkäymisistä, ja pro gradu-tutkielmani kirjoitin aiheesta Sosiaalityön koulutuksen kansainväliset standardit. Kun en ole lukemassa, olen joko luistelemassa tai retkeilemässä koirani kanssa.

Harjoitteluni aikana pääsen työskentelemään monien mielenkiintoisten teemojen kanssa ja tulen varmasti oppimaan paljon uutta. On mukavaa perehtyä ISOn eri hankkeisiin ja hyödyntää aiemmin oppimaa sekä tutustua tärkeään sosiaalialan kehittämistyöhön.