« Takaisin

Mahdollistetaan digitaalisuuden tuki sosiaalityön asiakkaille ja ammattilaisille

Pelastakaa Lapset ry:n Digitaalinen sosiaalityö lasten ja nuorten tukena -hanke lähenee loppuaan, mutta digitaalisuuden kehittämistyön on jatkuttava entistä vahvempana. Digisosiaalityön tulevaisuus -webinaaria seuratessa vahvistui entistä selkeämmin ajatus siitä, ettei paluuta menneeseen ole. Digistä saadaan tukea esimerkiksi varhaiseen puuttumiseen ja ennaltaehkäisyyn, luottamuksen, osallisuuden ja palveluihin sitoutumisen edistämiseen sekä ammattilaisten työn tehokkaampaan organisointiin. Itsestään digi ei sitä kuitenkaan tee, vaan se tulee tuoda ja ottaa luontevaksi osaksi ammattilaisten ja organisaatioiden päivittäistä työtä.

 

ISOn johtaja Tarja Kauppila käsittelee digisosiaalityötä erityisesti johtamisen näkökulmasta tuoreessa blogissaan. Tarja kirjoittaa muun muassa siitä, miten monimutkainen maailma ja sen pulmat vaativat yksinkertaisia ratkaisuja, organisaatiorakenteita, toimintaprosessien ja pelisääntöjä. Tällöin teknologiaa tulisi pystyä hyödyntämään juuri sosiaalityön ja sen johtamisen yksinkertaistamiseen, sujuvoittamiseen ja keventämiseen.

 

Digitaalinen sosiaalityö lasten ja nuorten tukena -hankkeen kehittämistyön hedelmiin, 5.11. webinaarin tallenteeseen sekä mainioihin digityön esimerkkeihin ja materiaaleihin pääset käsiksi hankesivuilla.
 

Tarja Kauppilan blogi "Muutosvoimaksi sosiaalityön digitalisaatioon" on luettavissa Pelastakaa Lapset ry:n sivuilla.