« Takaisin

Merkityksellistä elämää yhdessä rakentamassa

Hymyilevä Anne Tuikka kyykyssä kalliolla valkoinen snautseri vierellään, taustalla näkyy kalliota, havupuita, sininen taivas ja kallioiden lomasta pilkottaa järvenjää.

Anne Tuikka, aluekehittäjä, SOSRAKE-osaamisverkosto -hanke, Kainuun sote

Tervehdys Kainuusta! Aloitan SOSRAKE-hankkeessa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän eli Kainuun soten hanketyöntekijänä 50 %:n työpanoksella. Kainuun osahanke on osa aikuissosiaalityötä, jossa toimin myös aikuissosiaalityöntekijänä.  Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri.

Työskentelin viime vuodenvaihteessa päättyneessä kaksivuotisessa ISO SOS -kumppanuushankkeessa (ESR TL5) Kainuun hanketyöntekijänä. Tuossa hankkeessa saimme alkukosketusta rakenteelliseen sosiaalityöhön, mutta sen toteuttaminen käytännössä vaatii vielä osaamisen vahvistamista. Tätä rakenteellisen sosiaalityön vahvistamista haemme uudella SOSRAKE-hankkeella (ESR TL4).

Kainuun aikuissosiaalityö oli alusta alkaen mukana uuden SOSRAKE-kumppanuushankkeen suunnittelussa kiinnostunein ja innostunein mielin vastuualuepäällikkö Päivi Ahola-Anttosen johdolla. Niin ISO SOS -hankkeessa, kuin nyt alkavassa SOSRAKE-hankkeessa olemme Itä-Suomessa esiintyvien haasteiden edessä yhdessä. Päihdeongelmat, työttömyys ja yksinäisyys ovat ajankohtaisia itäsuomalaisia haasteita, joihin korona-aika tuo uusia sävyjä. Näen, että laajemman yhteistyöverkoston avulla saamme toisiltamme kehittämistyöhön tukea ja yhdessä toimiminen tuo kehittämiseen myös iloa.

Hanketyöntekijänä koen merkitykselliseksi, että voin työskennellä hanketyön rinnalla myös asiakastyön äärellä. Tällöin asiakkaiden elämän todellisuus ei pääse hämärtymään, enkä etäänny sosiaalityössä kohdattavasta arjesta. Uskon saavani käytännön työstä pontta kehittämistyöhön.

Elämän merkityksellisyys löytyy usein läheltä. Siihen Kainuun luonto luo upeat puitteet. Kotona odottava innokas lenkkikaveri Alfred on liikkumaan ja luontoon lähtemisen innostajanani. Yhtä innokkain mielin kuin lenkkikaverini odottaa ulkoilua, odotan SOSRAKE-hankkeen alkua ja uuden verkoston kanssa työskentelyä. Tarvitsemme toisiamme ja elämässä innoittajia päästäksemme elämän merkityksellisyyksien äärelle.