« Takaisin

Uudistuneet kirjaamisvalmennukset aloitettu

Kansa-koulu III -hankkeessa on päästy nyt hyvään vauhtiin. Viime syksyn aikana kirjaamisvalmennusta kehitettiin täysin uudenlaiseen malliin ja saimme rakennettua Kirjaamisfoorumin – sähköisen oppimisalustan, jossa valmennukset jatkossa toteutetaan. Opiskelu tapahtuu täysin itsenäisesti ja  loka-marraskuun aikana järjestettiin ensimmäiset valmennuksen pilottiryhmät. Pilottien palaute oli todella kannustavaa ja sen perusteella uskallamme väittää, että uusi kirjaamisvalmennus antaa entistä paremmat eväät ja valmiudet kirjaamisasiantuntijana toimimiseen.

 

Tammikuun alussa käynnistyivät ensimmäiset varsinaiset valmennusryhmät. Ryhmiä on erikseen julkisen sektorin ja yksityisten palveluntuottajien työntekijöille. Lisäksi järjestämme kertaavaa kirjaamisvalmennusta aikaisemmissa Kansa-koulu-hankkeissa valmennetuille työntekijöille. Valmennusryhmät pyörivät neljän viikon mittaisina jaksoina lokakuuhun asti ja kehitämme valmennussisältöjä palautteiden perusteella yhä paremmin osallistujien tarpeita vastaavaksi. Uusien kirjaamisasiantuntijoiden valmennuksiin ilmoittautuminen tapahtuu koordinoidusti oman organisaation yhteyshenkilön kautta. Kertaavan valmennuksen tarpeesta järjestettiin aiemmin kysely ja ensimmäiset valmennusryhmät kootaan kyselyyn vastanneista.

 

Tämän vuoden alussa saimme julkaistua myös Kirjaamisfoorumi-nettisivut. Sivuilla kerromme tarkemmin siitä, mitä kirjaamisvalmennus on ja mitä kirjaamisasiantuntijana toimiminen valmennuksen jälkeen voi esimerkiksi sisältää. Kirjaamisfoorumille kootaan materiaalipankki, josta löytyvät jo tällä hetkellä aiemman Kansa-koulu II -hankkeen materiaalit. Tammikuun lopussa lisäämme materiaalipankkiin uuden kirjaamisvalmennuksen diaesitykset, jotta mahdollisimman moni voi hyödyntää uutta materiaalia omassa työssään. 

 

Kirjaamisfoorumin sivuilta löytyy myös Kirjaamiskertomuksia-blogi, jonne kerätään asiantuntijoiden kertomuksia sosiaalihuollon kirjaamiseen liittyvistä onnistumisen kokemuksista, ratkaistuista ongelmista, kohdatuista haasteista, hyväksi todetuista käytännöistä ja kirjaamisvalmennusten järjestämisestä. Jos haluat jakaa oman sosiaalihuollon kirjaamiseen liittyvän kertomuksesi, ota yhteyttä sähköpostilla: info (at) kirjaamisfoorumi.fi.

 

ISOn aluekoordinaattorina toimii Päivi Malinen (paivi.malinen (at) isonet.fi), jolta voi kysellä lisätietoja hankkeesta.