Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Ajankohtaista sote-uudistuksesta
-

Julkaistu , päivitetty

Ajankohtaista sote-uudistuksesta

Sote-uudistus etenee ja hyvinvointialueiden aluevaltuutetut on nyt valittu. Aluevaltuutetut päättävät hyvinvointialueen ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelustrategiasta, pelastustoimen palvelutasosta, hyvinvointialueen taloudesta ja jäsenten valitsemisesta toimielimiin. Ensimmäisen aluevaltuustojen toimikausi alkaa 1.3.2022 ja päättyy 31.5.2025. Jatkossa aluevaltuuston toimikausi on neljä vuotta.

Tietoa aluevaltuuston ja valtuutettujen tehtävistä on koottu Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisemaan Aluevaltuutetun oppaaseen (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Joulukuun 2021 toimeenpanon tilannekuva (linkki avautuu uuteen ikkunaan), kertoo alueellisen toimeenpanon tiekartan mukaisesta etenemisestä. Työn keskeisin tavoite on varmistaa, että jokainen hyvinvointialue pystyy järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut alueella 1.1.2023 alkaen. Tilannekuvaa päivitetään kuukausittain.

Maaliskuun ensimmäinen päivä tulee voimaan asetus sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalueista. 27.1.2022 annetulla asetuksella säädetään hyvinvointialueiden kuulumisesta yhteistyöalueisiin siten, että yliopistollista sairaalaa ylläpitävät hyvinvointialueet ja HUS-yhtymä kuuluvat kukin eri yhteistyöalueeseen. Yhteistyöalueet ovat Etelä-, Itä-, Länsi-, Pohjois- ja Sisä-Suomen yhteistyöalueet. Lue lisää STM:n sivulta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Muistathan myös Sote-uudistus ja sosiaalityö -työpajasarjan. Kolmannen 31.1.2022 järjestettävän kansallisen tilaisuuden ohjelman ja helmikuussa järjestettävien alueellisten työpajojen aikataulut löydät täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).