Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
ETU-tutkimuksen nettisivut avattu: ajankohtaisia kuulumisia ja näkökulmia lapsen hyvinvoinnin arviointiin
-

Julkaistu , päivitetty

ETU-tutkimuksen nettisivut avattu: ajankohtaisia kuulumisia ja näkökulmia lapsen hyvinvoinnin arviointiin

Lastensuojelu lapsen etuna? – Lapsen hyvinvoinnin arviointi lastensuojelussa ja sen rajapinnoilla – tutkimushankkeelle on nyt avattu nettisivut. Sieltä löytyvät mm. webinaarisarjan ohjelma ja ensimmäinen blogikirjoitus.

ETU-tutkimushankkeen tavoitteena on selvittää lapsen tilanteeseen liittyvää tietoa, ymmärrystä ja tulkintoja, kun arvioidaan lastensuojelun tarvetta. Tutkimuksessa etsitään vastauksia siihen, miten, missä ja kenen lasta ja perhettä tulee tukea sekä edellyttääkö tilanne lastensuojelun vai lapsi- ja perhepalveluiden toimia. Kiinnostuksen kohteena ovat sosiaalityöntekijöiden ja muiden ammattilaisten arviot lapsesta lastensuojelussa ja sen rajapinnoilla sekä kokemusasiantuntijoiden näkemykset. Tutkimuksessa kerätään laaja empiirinen aineisto arvioinneista ja lapsen edun tulkinnoista sekä seurataan tapaustutkimuksella muutoksia lapsen hyvinvoinnissa.

Tutkimus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä sosiaalialan osaamiskeskusten ja niiden toteuttamien lastensuojelun kehittämishankkeiden kanssa. ISOn hallinnoima LUMO-hanke käy säännöllistä vuoropuhelua ETU-hankkeen kanssa käytännön kehittämistyön ja tutkimuksen integraation varmistamiseksi.

Tutkimuksesta vastaa Tampereen yliopisto ja tutkimuksen hallinnollisesta kokonaisuudesta puolestaan Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Socca. ETU-tutkimus sai ensimmäisten joukossa valtion tutkimusrahoitusta, kun Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi sitä ensimmäisen kerran sosiaalihuollon tutkimuksiin vuoden 2020 lopussa. Tutkimushanke toteutetaan vuosina 2021‒2022.

Lue lisää tuoreilta nettisivuilta (linkki vie tutkimushankkeen www-sivulle)