Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelma on lausuntokierroksella
-

Julkaistu , päivitetty

Kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelma on lausuntokierroksella

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti lapsistrategian toimeenpanosuunnitelman lausuntokierroksesta  24.5.2021 seuraavaa:

Kansallinen lapsistrategia julkaistiin helmikuussa, ja parhaillaan valmistellaan strategian toimeenpanosuunnitelmaa. Jokaisella on nyt mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten strategian linjauksia edistetään seuraavan kahden vuoden aikana.  

Kansallisen strategian toimeenpanosuunnitelman esitykset ovat lausunnolla 13.6.2021 asti lausuntopalvelussa. Lausuntopyynnössä esitellään ehdotuksia strategian linjausten edistämiseksi.

”Toivomme että saamme lausuntokierroksella runsaasti palautetta ehdotuksista. Lisäksi otamme mielellämme vastaan ideoita muiksi lapsen asemaa edistäviksi toimenpiteiksi Suomessa. Kaikkein otollisimpia ovat ehdotukset, jotka ovat konkreettisia ja toteuttamiskelpoisia alle kahden vuoden aikajänteellä, mutta auttavat luomaan perustaa pitkäjänteiselle lapsi- ja perhepolitiikalle”, toteaa kansallisen lapsistrategian pääsihteeri Johanna Laisaari.

Kommentteja ja ehdotuksia hyödynnetään toimeenpanosuunnitelman valmistelussa.

Lapsistrategia koskee kaikkia alle 18-vuotiaita. Lisäksi strategiassa ja sen toimeenpanossa otetaan huomioon laajasti perheet, joissa lapset elävät, sekä lapsuuden ja aikuisuuden nivelvaiheessa olevat nuoret aikuiset.

Toimeenpanosuunnitelma valmistuu kesällä 2021, ja se julkaistaan strategian verkkosivuilla. Sivuilta löytyvät myös lapsistrategian eri kieliversiot, muut materiaalit ja ajankohtaiset kuulumiset.

Lisätietoja: lapsistrategian pääsihteeri Johanna Laisaari, etunimi.sukunimi@vnk.fi