Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Lasten ja perheiden sosiaaliturvaa ja palveluita käsitelleen työryhmän loppuraportti julkaistu
-

Julkaistu , päivitetty

Lasten ja perheiden sosiaaliturvaa ja palveluita käsitelleen työryhmän loppuraportti julkaistu

Sosiaali- ja terveysministeriö itedotti 6.3.2023 seuraavaa:

Lasten ja perheiden sosiaaliturvan nykytilaa, haasteita ja tulevaisuutta käsittelevä raportti (linkki avautuu uuteen ikkunaan Valtioneuvoston sivustolle) on tuotettu osana sosiaaliturvauudistusta. Työryhmän loppuraportti on julkaistu maanantaina 6.3.2023. Parlamentaarisen sosiaaliturvakomitean valmistelutyön tueksi perustettiin lasten ja perheiden sosiaaliturva ja palvelut -työryhmä helmikuussa 2022. Työryhmän tavoitteena oli 

  • vahvistaa asiantuntemusta lasten ja perheiden etuuksista ja palvelujärjestelmästä sosiaaliturvauudistuksessa
  • selvittää lasten ja perheiden etuusjärjestelmän kokonaisuutta
  • tuottaa sosiaaliturvakomitealle tietoa sen uudistustarpeista sekä mahdollisista ratkaisuista keskeisiin ongelmiin.

Työryhmän loppuraportti sisältää kuvauksen lasten ja perheiden sosiaaliturvan uudistamisen lähtökohdista. Raportissa kuvataan syntyvyyden, perheiden monimuotoisuuden, perheen ja työn yhteensovittamisen sekä lasten haavoittuvaan asemaan liittyvien tekijöiden nykytilaa sekä esitellään lasten ja perheiden keskeiset etuudet ja tuet. 

Raporttiin sisältyy lasten ja perheiden sosiaaliturvaan ja lasten elatukseen liittyviä kehittämistarpeita sekä sosiaaliturvakomitean välimietintöönsä ottamat, työryhmän työhön perustuvat ehdotukset lasten ja perheiden etuusjärjestelmän uudistamiseksi. Ehdotusten lisäksi raportissa tuodaan esille työn aikana esille nousseita huomioita perheiden toimeentuloturvasta.