Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Lastensuojelu lapsen etuna? -hankkeen laaja kysely käynnissä
-

Julkaistu , päivitetty

Lastensuojelu lapsen etuna? -hankkeen laaja kysely käynnissä

Kysely lapsen tilanteen arvioinnista  

Lastensuojelu lapsen etuna? Lapsen hyvinvoinnin arviointi lastensuojelussa ja sen rajapinnoilla -tutkimushankkeen (ETU-tutkimus) syksy on ollut tiivistä aineistonkeruun aikaa. Laaja lapsen tilanteen kysely on auki loppuvuoden ajan.

”Kuntatyönantajilta on saatu tutkimuslupia koko maan kattavasti.  ETU-tutkijat ovat ilahtuneita, että kentän resurssipulasta ja työpaineista huolimatta tutkimuslupapyyntöihin on suhtauduttu kunnissa myönteisesti. Tutkitulle tiedolle on selkeästi kysyntää ja sen tekemistä halutaan työnantajan toimesta tukea”, sanoo tutkimusryhmän tutkijatohtori Anne-Mari Jaakola

Lapsen tilanteen arviointi -kysely on lähetetty 1000 sosiaalityöntekijälle

Syksyn mittavassa, koko Suomen kattavassa, kyselytutkimuksessa toistetaan 2010-luvun alussa tehty kysely. Kyselyssä tutkitaan lapsen tilanteen arvioinnin sisältöä, käytäntöjä ja osaamista sekä siinä vaikuttavia ammatillisia ja organisatorisia tekijöitä.

Jaakolan mukaan sosiaalityöntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa tietoon, joka kertoo heidän työstään. Sosiaalityöntekijöille on lähetetty joko henkilökohtainen vastauslinkki kyselyyn tai he ovat saaneet vastauslinkin kunnan yhteyshenkilöltä. Vastausaikaa on vuoden loppuun asti.

Mitä muuta on tutkimuksessa työn alla?

Lisäksi syksyn aikana on tehty ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden sekä esihenkilöiden haastatteluja eri puolilla Suomea.  Ne valottavat lapsen tilanteen arviointia ajankohtaisella ja tärkeällä tavalla. Aineiston analysointivaiheeseen päästään alkuvuodesta ja tuloksista kerrotaan syksyllä 2022.

Lisätietoja ETU-hankkeen osatutkimuksista ja ammattilaisille avoimista seminaareista löydät ETU-hankkeen verkkosivuilta (linkki avautuu uudessa ikkunassa).

Lisätietoja:
Anne-Mari Jaakola
anne-mari.jaakola(at)tuni.fi 
+358 504723956