Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
LUMO-hankkeen toimintakortit lapsen monitoimijaisen palvelutarpeen arvioinnin tueksi julkaistu
-

Julkaistu , päivitetty

LUMO-hankkeen toimintakortit lapsen monitoimijaisen palvelutarpeen arvioinnin tueksi julkaistu

LUMO-hankkeessa tehty kehittämistyö lapsen monitoimijaisen palvelutarpeen ympärillä on jalostunut konkreettiseksi työvälineeksi. Toimintakorteilla kuvataan, kuinka lapseen liittyvän huolen puheeksi ottamisesta edetään lastensuojeluilmoituksen tai yhteydenoton tekemisen kautta monitoimijaiseen palvelutarpeen arviointiin.

Toimintakortit ohjaavat hyvään ja laadukkaaseen monitoimijaiseen yhteistyöhön lapsen kokonaistilanteen kartoittamiseksi ja arvioimiseksi. Toimintakorttien tavoitteena on rohkaista jokaista lapsen palvelutarpeen arviointiin osallistuvaa toimijaa – oli kyse sitten ammattilaisesta tai asiakkaasta – tuomaan oman asiantuntemuksensa yhteiseen työhön lapsen edun toteuttamiseksi. Toimintakortit tukevat työntekijää huolen puheeksi ottamisessa perheen kanssa, ja selittävät yhteydenoton ja ilmoituksen tekemistä myös perheelle. Toimintakortit avaavat kunkin toimijan roolia yhteisessä arviointityössä ja niiden avulla ohjataan lapsen edun arvioinnin kannalta tarvittavan ja välttämättömän tiedon siirtämisessä.

Toimintakortit löytyvät LUMOn Innokylä-kokonaisuuden alla olevista toimintamalleista (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Suora linkki toimintakorttien verkkoversioon löytyy tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Voit lukea toimintakorteista myös tästä tiedotteesta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).