Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
LUMOava kevätkausi paketissa
-

Julkaistu , päivitetty

LUMOava kevätkausi paketissa

LUMO-hankkeen kevätkauden työ alkaa olla siinä pisteessä, että hanketiimi siirtyy kesävaihteelle. Kiitos kaikille yhteisessä kehittämistyössä mukana olleille kumppaneillemme! Tässä muutamia poimintoja kevään aikaansaannoksista:

Järjestimme lastensuojelun yhteistyökumppaneille yhteensä kymmenen infotilaisuutta lastensuojelusta ja systeemisestä työotteesta. Tilaisuuksiin osallistui huikea määrä ihmisiä, lähes 750 ammattilaista eri tahoilta. Infojen tallenteet on nyt tekstitetty ja ne voi käydä katsomassa LUMOn sivuilta (linkki vie sivustolle) tai Youtubesta. Tässä myös suorat linkit Lastensuojeluinfon tallenteeseen (avautuu uuteen ikkunaan) ja Systeemisen toimintamallin infotallenteeseen (avautuu uuteen ikkunaan).

Kevätkaudella järjestimme myös LUMOn omat verkkopajat monitoimijaisen palvelutarpeen arvioinnin teemoissa, Lumonaari-sarjan systeemisen työskentelyn tueksi yhteistyössä Pesäpuu ry:n kanssa, täydennyskoulutusta syty-tiimeille, kokemusasiantuntijatoimintaan sparraavia webinaareja sekä infotilaisuudet lastensuojelusta aluevaltuutetuille. Kaikkiaan LUMOn yhteiset tapahtumat ja tilaisuudet ovat keränneet hankkeen aikana jo lähes 3 100 osallistujaa!

Maakunnissa on tehty aktiivisesti yhteiskehittämistä monitoimijaisen palvelutarpeen arvioinnin käytännönläheisten työohjeiden rakentamisessa ja muokkaamisessa. Mallinnuksen pohjalta on rakentumassa toimintakortit, joiden tarkoitus on kuvata sitä, mitä palvelutarpeen arvioinnissa tehdään ja mitä kunkin toimijan on hyvä tietää. Toimintakorttien julkaisutilaisuus on 21.9. klo 14.30-15.45 Teams-yhteydellä (tilaisuuden kutsu tästä linkistä, pdf avautuu uuteen ikkunaan, ilmoittaudu 19.9. mennessä tästä linkistä, avautuu uuteen ikkunaan). Toimintakortteja esitellään myös Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä 4.-5.10.

Systeemisen työotteen käytön tueksi maakunnissa on järjestetty useita lastensuojelun yhteistyökumppaneille tarkoitettuja Sytykettä yhteistyöhön -valmennuksia sekä lastensuojeluun ja lapsiperhepalveluihin suunnattuja systeemisen toimintamallin koulutuksia. Olemme LUMOsta aktiivisesti mukana hyvinvointialueiden valmistelussa ja tuomme oman panoksemme systeemisen työn juurruttamiseksi hankkeen toiminta-alueella.

LUMOn tiimi kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja toivottaa rentouttavaa kesää!