Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Osaamis- ja tukikeskushankkeen (OT) uutiskirje kertoo edistymisestä
-

Julkaistu , päivitetty

Osaamis- ja tukikeskushankkeen (OT) uutiskirje kertoo edistymisestä

OT-hankkeesta ilmestyi kuun puolivälin tienoilla uutiskirje, jossa kerrottiin edistymisestä ja tämänhetkisestä tilanteesta. Tulevaisuudessa on tavoitteena julkaista vastaava uutiskirje kuukausittain.

OT-keskus on uusi palvelurakenne, jossa pyritään vastaamaan erityisen vaativien palveluiden kysyntään. Niissä tullaan yhdistämään monialaisesti erityisosaamista lasten, nuorten ja perheiden avuksi. Keskukset tulevat myös tekemään tutkimusta, koulutusta, kehittämistoimintaa ja tarjoamaan konsultaatioapua ammattilaisille.

OT-keskuksia ollaan kehittämässä Suomeen viisi kappaletta, yksi kullekin yhteistyöalueelle (YTA). Tarkoituksena on tehdä yhteistyötä yli maakuntarajojen keskusten kesken ja muiden yhteistyötahojen kanssa. OT-keskusverkoston tarkoitus on myös taata erityisen vaativien palveluiden korkea laatu valtakunnallisesti.

OT-keskustoimintaa pilotoidaan tänä vuonna Itä- ja Keski-Suomen, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Suomen alueella. Itä- ja Keski-Suomessa OT-keskusta kehitetään osana POSOTE20-hanketta, joka tähtää palvelukonseptin määrittelyyn ja pilotoimiseen. Pilotointia koordinoi KYSin Lasten ja nuorten osaamiskeskus yhteistyössä ISOn kanssa.

Tähän mennessä hanke on saanut paljon yhteistyökumppaneita, ja kerättyä laajan asiantuntijaverkoston kehitystyötä varten. Tässä kuussa pidettiin OT-keskus-webinaari 18.3. jossa käytiin läpi muun muassa hankkeen alkukartoituskyselyn alustavia tuloksia. Seuraava webinaari tulee olemaan 27.5. Jos mielenkiintosi heräsi, seuraa ISOn viestintää, jonne laitetaan aikanaan ilmoittautumislinkki. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja saat uutiskirjeestä, jonka pääset lukemaan kokonaisuudessaan tästä linkistä (PDF).