Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Ota kantaa lastensuojelun visioon
-

Julkaistu , päivitetty

Ota kantaa lastensuojelun visioon

STM esittää lastensuojelun tulevaisuuden visioksi ”Lapsi ja hänen läheisensä voivat luottaa lastensuojeluun ja sen vaikuttavuuteen”. Visio on luotu lastensuojelun lainsäädännön kokonaisuudistuksen ensimmäisessä vaiheessa, mikä on nyt loppusuoralla. Vision valmistelutyössä on kuultu laajasti lastensuojelun asiakkaita, työntekijöitä ja muita asiantuntijoita. Lastensuojelun visio ja strategiset painopisteet vision saavuttamiseksi ovat nyt valmiit keskusteltaviksi. 

Vision strategiset painopisteet ovat:

  1. Jokainen lapsi, hänen vanhempansa ja muut läheiset kohdataan ainutkertaisina, ja he kokevat olevansa aidosti osallisia ja tulevansa kuulluiksi ja kunnioitetuiksi.
  2. Palvelujärjestelmä toimii kokonaisuutena ja pystyy vastaamaan lapsen ja hänen läheistensä tarpeisiin oikea-aikaisesti.
  3. Lastensuojelu toteuttaa lapsen oikeuksia, sen menettelyt ovat läpinäkyviä ja ymmärrettäviä ja oikeusturva toteutuu.
  4. Lastensuojelussa on riittävästi osaavia ja hyvinvoivia työntekijöitä, jotka voivat tehdä työtään asiakkaiden oikeuksia kunnioittavalla ja eettisesti kestävällä tavalla.
  5. Lastensuojelua ohjataan ja valvotaan tehokkaasti, ja tähän on riittävä tietopohja ja resursointi. 

Visioon ja sen edistämiseen voi vaikuttaa vastaamalla Otakantaa.fi -palvelusta löytyvään kyselyyn ”Lastensuojelun lainsäädännön kokonaisuudistus 1. vaihe - Lastensuojelun visio” (linkki avautuu uuteen ikkunaan) viimeistään 15.3.2023.

Lisätietoja kokonaisuudistuksesta löytyy STM:n tiedotteesta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).