Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Rakenteellinen sosiaalityö -opintojakson ensimmäinen lähipäivä pidettiin Kajaanissa, Kuopiossa ja Mikkelissä
-

Julkaistu , päivitetty

Rakenteellinen sosiaalityö -opintojakson ensimmäinen lähipäivä pidettiin Kajaanissa, Kuopiossa ja Mikkelissä

SOSRAKE-osaamisverkosto-hankkeen Rakenteellinen sosiaalityö -opintojakson yksi huipennus toteutui eilen, kun hanketiimiläiset rantautuivat Kajaaniin, Kuopioon ja Mikkeliin kohtaamaan opintojaksolle osallistuvia lähipäivässä.

Lähipäivässä käytiin keskustelua ammattilaisen ja asiakkaan rooleista, kun ensin oli virittäydytty aiheeseen alustajien puheenvuorojen avulla. Aluekehittäjä Anne Tuikka alusti Kajaanin ja Mikkelin porukalle Kuhmon lähiötuvan toiminnasta ja työn kehittämisvaiheista. Ylihoitaja Annmari Kainulainen KYSiltä alusti Kuopiossa osallistujille KYSin asiakasraatitoiminnasta.

Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja innosti luennollaan osallistujia tarkastelemaan omia rakenteellisen sosiaalityön tekoja ja muistutti, kuinka vahva tuntemus toimintaympäristöstä auttaa kehittämistyössä. Lisäksi osallistujat saivat inspiroivia esimerkkejä käytännön kehittämistyöstä sekä kannustusta prosessien jäsentämiseen ja seuraamiseen.

Päivän lopuksi oli aikaa keskustella soveltavan oppimistehtävän toteutuksesta. Osa työstää rakenteellisen sosiaalityön tekoa tiimissä, toiset oman esihenkilönsä tuella rakenteellisen sosiaalityön vahvistamiseksi – innolla odotamme näitä tuotoksia. Opintojakson seuraava lähipäivä toteutetaan 18.5., jolloin kuulemme hissipuheita soveltavan oppimistehtävän tiimoilta.

Vaikka teemat ja oppimistehtävien toteutus ovat täydessä vauhdissa, niin vielä mahtuu ja ehtii mukaan: ilmoittaudu (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ja lisäksi sähköposti Hanna Tervolle (hanna.tervo(at)isonet.fi). 

lähipäivän osallistujat pienryhmätyöskentelyssä Kajaanissa

lähipäivän osallistujat yhteiskuvassa Kuopiossa​​​​​​​​​​​​​​

lähipäivän osallistujat kuuntelevat luokkatilassa Aulikki Kananojan asiantuntijaluentoa​​​​​​​

Ota yhteyttä

Hanna Tervo