Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
SOKK-hankkeen monialaisten oppimisympäristöjen pilotoinnit käynnistyvät
-

Julkaistu , päivitetty

SOKK-hankkeen monialaisten oppimisympäristöjen pilotoinnit käynnistyvät

SOKK-hankkeessa pilotoidaan monialaisia oppimisympäristöjä sekä monialaisen käytännön opiskelijaohjauksen koulutuskokonaisuutta syksyllä 2021. Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalojen yhteistyönä on rakennettu SOKK-opetusmalli, jota pilotoidaan syyskuusta alkaen. SOKK-opiskelu alkaa digitaalisessa oppimisympäristössä, jonka jälkeen toteutuu monialainen SOKK-käytännönjakso palvelujärjestelmän eri oppimisympäristöissä. Käytännön jakson päätyttyä oppimista arvioidaan monialaisissa opiskelijatiimeissä.

Monialaisen oppimisen digitaalisena ympäristönä toimii DigiCampus Moodle, jonne tuotetaan monialaiseen oppimiseen liittyvää sisältöä. SOKK-käytännön jaksojen pilotoinnin alkavat marraskuussa 2021 KYSin akuuttiosastolla ja peruspalveluissa. KYSin akuuttiosastolle on luotu monialainen oppimisympäristö sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden työelämässä tapahtuvaan oppimiseen. SOKK-käytännönjaksolla fysioterapian, hoitotyön, lääketieteen ja sosiaalityön opiskelijat vastaavat yhdessä hoidosta ja palvelusta muodostaen ohjaajien tukeman monialaisen opiskelijatiimin. He ottavat yhteistyössä vastuun potilaan kokonaisvaltaisesta hoidosta rikkoen perinteisiä ammattiroolien rajoja. Peruspalveluihin monialaisia oppimisympäristöjä rakennetaan yhdessä sosiaali- ja perusterveydenhuollon kanssa. SOKK-käytännönjakson pilotointeja toteutetaan Kuopion sosiaali- ja terveyskeskuksessa, Päihdepalvelusäätiöllä Kuopiossa, Rautavaaran kunnan sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä.

Työelämän ohjaajille tarkoitettu Opi ohjaajaksi -koulutus on monialaisen käytännön opiskelijaohjauksen koulutuskokonaisuus. Se toimii myös ammattien välisen työskentelyn täydennyskoulutuksena. Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta opintojaksosta ja kokonaisuus toteutetaan ajasta ja paikasta riippumattomina, itseohjautuvina verkko-opintoina.

SOKK on sosiaali- ja terveysalan ammattien välisen koulutuksen asiantuntijakeskus, joka vastaa työelämän sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän muuttuviin tarpeisiin kehittämällä ammattien välistä yhteistyötä. Asiantuntijakeskus muodostetaan Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun sekä sosiaali- ja terveyspalveluyksiköiden ja yritysten yhteistyönä. Hanke toteutetaan vuosina 2020–2022 ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Lue lisää SOKK-hankkeen nettisivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Hankkeen etenemistä voi seurata myös sosiaalisessa mediassa:

Instagram: @sokkhanke (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Twitter: @SOKKhanke (linkki avautuu uuteen ikkunaan)