Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
SOSRAKE: Esittelyssä ISOn projektikoordinaattori Iiro Väisälä
-

Julkaistu , päivitetty

SOSRAKE: Esittelyssä ISOn projektikoordinaattori Iiro Väisälä

Rakenteelliseen työhön on mahdollisuus kaikilla!

Aloitin SOSRAKE-osaamisverkosto-hankkeen uutena projektikoordinaattorina 22.3.2021. Hanke on ollut käynnissä 2020 toukokuusta ja paljon on ehtinyt välissä tapahtua. Työtä on tehty ammattilaisten osaamiskartoituksen, tiedon tuottamisen ja välittämisen sekä yhteistyön kehittämisen parissa. On oma haasteensa hypätä mukaan käynnissä olevaan hankkeeseen, mutta se ei yhtään vähentänyt tämän tilaisuuden innostavuutta.

Taustaltani olen sosiaalityöntekijä YTM vuosimallia 2015. Käytännön sosiaalityön lisäksi yhteiskunnalliset rakenteet ovat pitkään vetäneet minua puoleensa. Tämä kiinnostus on vienyt minua mm. järjestötoimintaan ja politiikkaan, minkä lisäksi olen valmistunut erikoissosiaalityöntekijäksi rakenteellisen sosiaalityön koulutusohjelmasta vuonna 2019.

Lopputyöni tein maaseudun ja haja-asutusalueiden sosiaalityöstä, mihin alun perin herätti kiinnostukseni työskentely Pielavedellä maisteriksi valmistumisen jälkeen. Viimeiset kolme vuotta työskentelin Kuopion kasvatus- ja perheneuvonnassa, missä käytännön asiakastyön lisäksi olin 2020 aikana sekä 2021 keväällä tiiviisti mukana kasvatus- ja perheneuvonnan kehittämisessä osana perhekeskusuudistusta.

Sosiaaliala on täynnä aivan valtavan taitavia, intohimoisia ja työhönsä täydellä sydämellään panostavia ihmisiä. Heidän lisäkseen myös asiakkaat ansaitsevat sosiaalialan, joka vaikuttaa eri tasoilla mahdollisimman tehokkaasti asiakkaiden elämäntilanteeseen ja laajempaan yhteiskuntaan.

Rakenteellinen työskentely kuulostaa ajatuksena helposti suureelliselta, mutta se voi olla myös hyvin arkista yhteistyötä ja asiakastyössä kertyvän tiedon hyödyntämistä. Yhtä hyvin se voi olla tutkimusta, asiantuntijaroolin kautta omaan organisaatioon vaikuttamista tai päätöksentekijöille viestimistä. Kaikille rakenteisiin vaikuttamisesta kiinnostuneille löytyy varmasti itselle ja omille intohimoille sopiva taso.

Projektikoordinaattorin työni on vasta alussa, ja pää hieman pyörällä kaikesta omaksuttavasta. ISOn porukka sekä hanketiimi ovat ottaneet minut lämpimästi osaksi porukkaa, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Ota yhteyttä

Iiro Väisälä

suunnittelija

044 491 5672

iiro.vaisala@isonet.fi