Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
THL:n raportti: Vaikuttava rakenteellinen sosiaalityö
-

Julkaistu , päivitetty

THL:n raportti: Vaikuttava rakenteellinen sosiaalityö

 

 

 

 

 

 

 

 

Raportti Vaikuttava rakenteellinen sosiaalityö on toimitettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Jyväskylän yliopiston ja Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen yhteistyönä. Se koostuu artikkeleista, joiden kirjoittajat edustavat laaja-alaisesti sosiaalityön käytännön, kehittämisen ja tutkimuksen asiantuntijuusalueita. Raportin artikkeleissa valotetaan eri näkökulmista rakenteellisen sosiaalityön teoreettisia ja käytännöllisiä lähtökohtia, kuvataan rakenteellisen sosiaalityön toimintamalleja ja menetelmiä sekä visioidaan sen tulevaisuuden näkymiä ja tarpeellisia kehityssuuntia.

Raportti on tarkoitettu rakenteellisen sosiaalityön kehittämisestä kiinnostuneille tahoille: sosiaalityöntekijöille ja sosiaaliohjaajille, sosiaalityön kehittäjille ja asiantuntijoille, sosiaalityön yhteistyökumppaneille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon johdolle ja poliittisille päättäjille.

SOSRAKE-hankkeen kehittäjät ovat antaneet vahvan panoksen julkaisun artikkelikokonaisuuteen. Alla esiin nostettuina artikkeleita, joissa hanketiimiläisiä on mukana:

  • Rakenteellinen sosiaalityö muutosvoimana, Keijo Piirainen
  • Rakenteellisen sosiaalityön osaamisen nykytilanne ja vahvistamistarpeet, Johanna Hirvonen, Anne Surakka, Satu Marja Tanttu ja Iiro Väisälä
  • Kehittäjäasiakastoiminnan merkityksiä eri tasoilla Maija Hiltula, Anni Partanen, Anne Tuikka ja Iiro Väisälä

Tutustu tästä raporttiin Vaikuttava rakenteellinen sosiaalityö (pdf, avautuu uuteen ikkunaan).

Raportin artikkeleissa on hyödynnetty lähteenä muun muassa SOSRAKE-hankkeen julkaisua Tiedolla vaikuttamisen mahdollisuudesta toteutukseen. Rakenteellisen sosiaalityön osaamiskartoitus. Tutustu tästä julkaisuun (pdf, avautuu uuteen ikkunaan).