Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Vuoden 2023 yliopistotasoisen sosiaalityön tutkimuksen hankehaku on nyt auki
-

Julkaistu , päivitetty

Vuoden 2023 yliopistotasoisen sosiaalityön tutkimuksen hankehaku on nyt auki

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti seuraavaa sosiaalityön tutkimuksen hankehausta 13.1.2023:

Yliopistotasoiseen sosiaalityön tutkimukseen voi hakea valtion rahoitusta 13.3.2023 mennessä. Sosiaali- ja terveysministeriö myöntää rahoitusta tutkimushankkeille hakemusten perusteella. Jaettavana olevan tutkimusrahan enimmäismäärä on 5 miljoonaa euroa.

Rahoitusta voi hakea yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten, sosiaalialan osaamiskeskusten, hyvinvointialueiden, kuntien, kuntayhtymien ja järjestöjen hankkeisiin. 

Tarkoituksena on rahoittaa erityisesti sellaista sosiaalityön tutkimusta, joka vahvistaa sosiaalityön tutkimusperustaista työkulttuuria ja huomioi hyvinvointialueet sosiaalihuollon keskeisenä toimintaympäristönä. Tutkimusten painoalueista säädetään tarkemmin STM:n asetuksella.  

Tutkimusrahoitushaku perustuu 1.9.2020 voimaan tulleeseen sosiaalihuoltolain muutokseen. Sen pohjalta STM voi vuosittain avata tutkimusrahoitushaun ja myöntää valtion rahoitusta yliopistotasoisille sosiaalityön tutkimushankkeille. 

Vuoden 2023 yliopistotasoisen sosiaalityön tutkimuksen hankehaun hakuaineistot löytyvät STM:n Rahoitukset ja avustukset -sivustolta (avautuu uuteen ikkunaan).

STM järjestää rahoituksesta infotilaisuuden perjantaina 3.2. klo10.
Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tilaisuuteen voi liittyä tästä linkistä:
Infotilaisuus vuoden 2023 yliopistotasoisen sosiaalityön tutkimuksen hankehausta (avautuu uuteen ikkunaan)