Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
ISO-toiminta
Kansa-koulu III -hanke
-

Kansa-koulu III -hanke

Kansa-koulu III -hanke valmentaa kirjaamisen tietoja ja taitoja sosiaalialan ammattilaisille, jotka työskentelevät kunnissa ja yrityksissä.

Poika katsoo kiikareilla

Kirjaamisvalmennukset siirtyivät digiaikaan

Ajankohtaista

Kirjaamisvalmennuksiin avataan lisäpaikkoja loka-marraskuulle! Uudet valmennusryhmät järjestetään 18.10–19.11.2021 ja ilmoittautuminen ryhmiin päättyy 30.9.

Nopeus on nyt valttia, sillä sekä yksityisten että julkisten toimijoiden paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Aiemmin käytössä ollutta julkisten toimijoiden osallistujakiintiötä ei sovelleta enää lokakuussa alkaviin ryhmiin, vaan paikat ovat vapaassa jaossa. Tartu siis tilaisuuteen pikapikaa!

Lisätietoa valmennuksesta sekä kirjaamisasiantuntijana toimimisesta löydät osoitteesta www.kirjaamisfoorumi.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Ilmoittautumaan pääset seuraavien linkkien kautta:

Hankkeen perustiedot

Sosiaalihuollon kirjaamisosaamista vahvistava Kansa-koulu III -hanke (linkki vie Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen hankesivulle) on täydessä vauhdissa ja valmennukset rullaavat. Kirjaamisvalmennusta tarjotaan ensisijaisesti sellaisille organisaatioille, joissa ei ole riittävästi kirjaamisvalmentajia tai henkilöstöä ei ole valmennettu määrämuotoiseen kirjaamiseen. Lisäksi on tarjolla kertausvalmennusta aikaisemmissa Kansa-koulu-hankkeissa valmennetuille konkareille.

Hankkeessa on rakennettu Kirjaamisfoorumi (linkki vie Kirjaamisfoorumin sivustolle) - digitaalinen oppimisympäristö ja avoin materiaalipankki - valmennusten toteutuksen tueksi. Uudet ja kertaavat valmennukset toteutetaan Kirjaamisfoorumin suljetulla digitaalisella oppimisalustalla. Tuettu itseopiskelu ja helposti omaksuttavat opiskelumateriaalit mahdollistavat valmennuksen suorittamisen työn ohessa omien aikataulujen ehdoilla. 

Kirjaamisfoorumin materiaalipankkiin (linkki vie Kirjaamisfoorumin materiaalipankkiin) on koottu vapaasti käytettävissä oleva valmennusmateriaali ja välineitä, joita voi hyödyntää arkipäivän kirjaamisongelmissa, oman organisaation valmennuksissa tai Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston käyttöönotossa.

Hanke koordinoi myös kirjaamisasiantuntijoiden verkostojen toimintaa. ISOn alueella toimii Itä- ja Keski-Suomen kirjaamisasiantuntijaverkosto. Päivi Malinen työskentelee ISOssa hankkeen osa-aikaisena (40 %) aluekoordinaattorina.

Kirjaamisfoorumin toteutuksesta vastaava Kansa-koulu III (2020–2021) on valtakunnallinen Sosiaali- ja terveysministeriön valtioavustama hanke. Hankkeen toteutuksessa ovat mukana kaikki Suomen 11 sosiaalialan osaamiskeskusta.

Hankkeen materiaaleja

Blogikirjoitukset

Seuraa somessa

Ota yhteyttä

Päivi Malinen

erityisasiantuntija, sosiaalityö

044 024 6415

paivi.malinen@isonet.fi