Sote-uudistus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus eli sote-uudistus on lähivuodet ISO-toiminnan strateginen painopiste.

Käytännössä ISO panostaa uudistukseen asiantuntijatyön ja verkostojen kautta. Osallistumme kehittämistyön kärkihankkeiden valmisteluun, ohjaukseen ja toteutukseen.

ISO-viestintä kertoo ajankohtaisia kuulumisia toiminta-alueemme etenemisestä. Tuoreimmat kuulumiset löytyvät aina Ajankohtaista-sivulta.

Sote- ja alueuudistuksen yleisesittely löytyy Sote- ja maakuntauudistuksen nettisivuilta, josta löytyy myös ajantasainen tieto uudistuksen valtakunnallisesta etenemisestä.

ISOn toiminta-alueen sote- ja maakuntavalmistelujen sivut:

STM:n aluekierros starttasi Kuopiosta
Sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaalialan osaamiskeskusverkoston järjestämä valtakunnallinen aluekierros starttasi Kuopiosta 22. lokakuuta.

 

Viiden eri maakunnan edustajistoa Itä- ja Keski-Suomesta oli paikalla pohtimassa sosiaalihuollon tulevaisuutta ja paikkaa uusissa sote-keskuksissa. Tilaisuudessa esiteltiin uuden hallitusohjelman mukaista sosiaali- ja terveyskeskusohjelmaa, sosiaalihuollon tulevaisuuden kehittämistä sekä STM:n keväällä julkaisemia sosiaalityöhön liittyviä selvityksiä. Iltapäivän työpajoissa käytiin läpi Itä- ja Keski-Suomen alueellisia kehittämistarpeita sekä nostettiin myös esiin alueilla toimivia hyviä käytäntöjä ja malleja.


Aluekierroksen yhteisillä tilaisuuksilla pyritään varmistamaan sosiaalihuollon vahva näkyminen ohjelmassa sekä alueiden ääni ohjelman valmistelutyössä. Alla aamupäivän esitykset, linkki aamupäivän tallenteeseen sekä Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (Koske) tekemä laajempi koonti päivästä. Työpajojen materiaali tulee myöhemmin jakoon.

 

Katso tästä:

Seminaariesitykset (pdf-tiedostoina):

Lisätietoja:
tarja.kauppila(at)isonet.fi