Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Sosiaalihuollon vuoro on NYT
-

Julkaistu , päivitetty

Sosiaalihuollon vuoro on NYT

Sosiaalialan osaamiskeskukset ovat laatineet yhteisen kannanoton, jonka tavoitteena on vaikuttaa tulevan hallitusohjelman sisältöön. Osaamiskeskukset korostavat, että sosiaalihuollon tutkimuksen, kehittämisen, koulutuksen ja innovaatiotoiminnan kokonaisuus on määriteltävä sekä toimintaan panostettava, jotta sote-uudistuksen tavoitteet voidaan saavuttaa.

Sosiaalihuollon asiakkailla on oikeus tutkittuun tietoon perustuviin, laadukkaisiin ja vaikuttaviin palveluihin. Tämä vaatii tekoja sekä sosiaalihuollon positiivista erityiskohtelua, kun jaetaan resursseja sosiaalihuollon TKKI-toiminnalle . Lakisääteisten sosiaalialan osaamiskeskusten perustoiminnan riittävä ja jatkuva rahoitus on turvattava osana sosiaalihuollon TKKI-kokonaisuutta. Hyvällä TKKI-toiminnalla lisätään osaavan työvoiman saatavuutta, sosiaalialan vetovoimaisuutta ja henkilöstön työhyvinvointia sekä asiakasturvallisuutta. Menestyvä Suomi on myös sosiaalisesti kestävä.

Lue koko kannanotto tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ja katso kannanoton pohjalta tehty lyhyt video (linkki avautuu uuteen ikkunaan).