Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
ISO-toiminta
Kehittämisverkostot
-

Kehittämisverkostot

ISO tekee aktiivisesti verkostotyötä niin alueella kuin valtakunnallisissa asiantuntijaverkostoissa. Toimialueella kokoamme verkostoja keskeisten kehittämisteemojemme sekä käynnissä olevien kehittämishankkeiden ympärille. Hankkeiden työstä löytyy lisätietoa ISOnetin hankekohtaisilta sivuilta.

Verkostoissa toimitaan yhdessä hyvinvointialueiden sekä muiden tarkoituksenmukaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. ISO osallistuu myös lukuisiin muiden tahojen hallinnoimien tutkimus- ja kehittämishankkeiden yhteistyöverkostoihin ja ohjausryhmiin – niin Itä-Suomessa kuin valtakunnallisesti.

ISO koordinoi esimerkiksi toimialueensa rakenteellisen sosiaalityön verkostoa, johon osallistuvat Etelä-Savon (Eloisa), Kainuun, Pohjois-Karjalan (Siun Sote) ja Pohjois-Savon hyvinvointialueiden edustajat. Verkostossa ylläpidetään alueellista tilannekuvaa rakenteellisesta sosiaalityöstä ja pohditaan yhdessä tapoja rakenteellisen sosiaalityön osaamisen kehittämiseksi. ISO tapaa hyvinvointialueita yhdessä ja erikseen, ja yhteistyö linkittyy vahvasti myös valtakunnalliseen kehittämiseen. Hyvinvointialueiden, ISOn ja muiden osaamiskeskusten sekä oppilaitosten edustajat ovat mukana THL:n koordinoimassa rakenteellisen sosiaalityön kansallisessa kehittämisverkostossa.

Lisäksi sosiaalialan osaamiskeskusten rakenteellisen sosiaalityön ammattilaiset muodostavat oman valtakunnallisen verkoston. Lakisääteisten osaamiskeskusten toiminta-alueet kattavat kaikki hyvinvointialueet. Osaamiskeskusten rakenteellisen sosiaalityön verkostossa jaetaan ideoita rakenteellisen sosiaalityön viemiseksi ja juurruttamiseksi osaksi sosiaalihuollon käytäntöjä sekä rakenteellisen sosiaalityön osaamisen kehittämiseksi.