Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
ISO-toiminta
-

ISO-organisaatio

Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (ISO) on yksi Suomen kymmenestä lakisääteisestä (Laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta nro 1230/2001) sosiaalialan osaamiskeskuksesta.

ISOn toiminta-ajatuksena on edistää sosiaalialan pitkäjänteistä lainsäädäntöön, tietoon ja osaamiseen perustuvaa tutkimuksellista kehittämistä. Visiomme ulottuu vuoteen 2035, jolloin näemme, että sosiaaliala on yhteiskunnallisesti aktiivinen ja arvostettu toimija. Sosiaalialan osaaminen, asema ja vaikuttavuus edesauttavat kestävää hyvinvointia Itä-Suomessa.

Toiminta-alueemme kattaa Etelä-Savon, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat sekä Itä-Suomen yhteistyöalueen (YTA) ja Kainuun yhteistyöalueen (YTA). Toimipisteemme sijaitsee Kuopiossa.

Alueellista verkostotoimintaa rahoitetaan pääasiallisesti valtionavustuksella (STM) sekä osittain jäsenmaksutuotoilla ja asiantuntijapalvelujen tuotoilla.  Sosiaalialan kehittämistyötä rahoitetaan myös hankeavustuksilla. Vapaaehtoiset lahjoitukset ja avustukset otetaan ISOlla ilolla vastaan.

Merkittäviä yhteistyötahoja on suuri joukko, kuten:

  • hyvinvointialueet
  • kunnat ja kuntayhtymät
  • tutkimus- ja koulutusorganisaatiot
  • järjestöt ja yritykset
  • maakuntaliitot ja aluehallintovirastot
  • ministeriöt, THL ja Kuntaliitto.

ISOn virallisena hallinnollisena tausta-ja työnantajatahona toimii ISO-yhdistys ry, jonka hallituksen  puheenjohtaja on Tuomo Meriläinen ja varapuheenjohtaja Saara Tavi (ks. lisätietoja ISO-yhdistyksen hallitus).

Tutustu tästä ISO-yhdistyksen sääntöihin (pdf, avautuu uuteen ikkunaan).

Tutustu tästä ISOn toimintasuunnitelmaan vuosille 2023-2024 (pdf, avautuu uuteen ikkunaan).