Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
ISO-toiminta
-

ISO-organisaatio

Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (ISO) on yksi Suomen lakisääteisistä (Laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta nro 1230/2001) alueellisista sosiaalialan osaamiskeskuksista.

ISOn toiminta-ajatuksena on edistää sosiaalialan pitkäjänteistä lainsäädäntöön, tietoon ja osaamiseen perustuvaa tutkimuksellista yhteiskehittämistä. Visiomme ulottuu vuoteen 2036, jolloin näemme, että sosiaaliala on yhteiskunnallisesti aktiivinen, näkyvä ja  ja vaikuttava toimija. Tämän puolesta työskentelemme.

Toiminta-alueemme kattaa Itä-Suomen yhteistyöalueelta (YTA) Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat sekä Pohjois-Suomen yhteistyöalueelta (YTA) Kainuun maakunnan. Toimipisteemme sijaitsee Kuopiossa.

Alueellista verkostotoimintaa rahoitetaan pääasiallisesti valtionavustuksella (STM) sekä osittain jäsenmaksutuotoilla ja asiantuntijapalvelujen tuotoilla.  Sosiaalialan kehittämistyötä rahoitetaan myös hankeavustuksilla. Vapaaehtoiset lahjoitukset ja avustukset otetaan ISOlla ilolla vastaan.

Merkittäviä yhteistyötahoja on suuri joukko, kuten:

  • hyvinvointialueet
  • kunnat ja kuntayhtymät
  • tutkimus- ja koulutusorganisaatiot
  • järjestöt ja yritykset
  • maakuntaliitot ja aluehallintovirastot
  • ministeriöt, THL ja Kuntaliitto.

ISOn virallisena hallinnollisena tausta-ja työnantajatahona toimii ISO-yhdistys ry, jonka hallituksen  puheenjohtaja on Tuomo Meriläinen ja varapuheenjohtaja Saara Tavi (ks. lisätietoja ISO-yhdistyksen hallitus).

Tutustu tästä ISO-yhdistyksen sääntöihin (pdf, avautuu uuteen ikkunaan).

Tutustu tästä ISOn toimintasuunnitelmaan vuosille 2024-2025 (pdf, avautuu uuteen ikkunaan).