Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
ISO-toiminta
-

Kansa-koulu 5

Kansa-koulu 5 – Sosiaalialan kirjaamisosaamisen vahvistaminen yhteiskehittämällä -hanke edistää sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisrakenteiden muodostumista yhteistyössä kansallisten toimijoiden ja hyvinvointialueiden kanssa.

Valtakunnalliset Kansa-koulu-hankkeet ovat vahvistaneet sosiaalihuollon kirjaamisosaamista jo vuodesta 2015. Sosiaalialan osaamiskeskusten yhteistyöllä toteutetuissa hankkeissa on vuosien varrella tarjottu lukuisille organisaatioille tukea kirjaamisosaamisen kehittämiseen ja valmennettu tuhansia sosiaalialan kirjaamisasiantuntijoita työyhteisöihin ympäri Suomea.

Ajankohtaista

  • Hanke on käynnistynyt 1.1.2023

Hankefaktat

Kansa-koulu 5 on järjestyksessään viides sosiaalihuollon kirjaamisosaamista vahvistava Kansa-koulu-hanke. Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä sosiaalialan osaamiskeskukset. Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt hankkeelle avustusta. Avustus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU).

  • Hankkeen toiminta-aika 1.1.2023-31.3.2024

Hankkeen toiminta jakautuu kahteen työpakettiin. Työtä tehdään sekä kansallisella, alueellisella että paikallisella hyvinvointialuetasolla.

  • Luodaan pysyviä kansallisia toimintamalleja kirjaamisen kehittämiseen.

  • Jalkautetaan kansallisia kirjaamisen ohjeita ja määräyksiä. Hyvinvointialueille muodostuu kirjaamisen kehittämisen rakenteita sekä kehittämistä ja oppimista tukevia verkostoja.

Kirjaamisfoorumi – Valmennusalusta ja kirjaamisen avoin materiaalipankki

Kirjaamisfoorumi on Kansa-koulu-hankkeiden luoma digitaalinen oppimisympäristö, jossa hankkeiden järjestämät verkkovalmennukset toteutetaan.

Varsinaisen oppimisympäristön lisäksi Kirjaamisfoorumin ympärille on rakennettu verkkosivut, joilta löytyy avointa oppimateriaalia, kirjoituksia sosiaalihuollon kirjaamisesta sekä tietoa Kansa-koulu-hankkeiden järjestämistä valmennuksista ja kirjaamisasiantuntijana toimimisesta.

Lue lisää osoitteessa www.kirjaamisfoorumi.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Hankeviestintä

  • Pysy kärryillä hankkeen ajankohtaisista uutisista tilaamalla Kansa-koulun uutiskirje (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
  • Tutustu hankkeen nettisivuihin Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen hankesivulla (linkki avautuu uuteen ikkunaan) sekä osoitteessa Kirjaamisfoorumi.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
  • Voit seurata hanketta myös Twitterissä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Aiemmat hankkeet

  • Vuoden 2022 loppuun päättyneen Kansa-koulu 4.0 -hankkeen loppuraportti julkaistaan keväällä 2023.
  • Vuonna 2021 päättyneen Kansa-koulu III -hankkeen loppuraportin ja liitteet löydät Vasson Sharepointista (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ja Innokylästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Seuraa somessa

Ota yhteyttä

Päivi Malinen

erityisasiantuntija, sosiaalityö, aluekoordinaattori, Kansa-koulu 5 -hanke

044 024 6415

paivi.malinen@isonet.fi

Hanna Tervo

suunnittelija, aluekoordinaattori, Kansa-koulu 5 -hanke

044 775 7660

hanna.tervo@isonet.fi

Lumo_hankeorganisaatioiden_logot