Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
ISO-toiminta
-

Kansa-koulu 5

Kansa-koulu 5 – Sosiaalialan kirjaamisosaamisen vahvistaminen yhteiskehittämällä -hanke edistää sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisrakenteiden muodostumista yhteistyössä kansallisten toimijoiden ja hyvinvointialueiden kanssa.

Hankkeen mainoskuva

Valtakunnalliset Kansa-koulu-hankkeet ovat vahvistaneet sosiaalihuollon kirjaamisosaamista jo vuodesta 2015. Sosiaalialan osaamiskeskusten yhteistyöllä toteutetuissa hankkeissa on vuosien varrella tarjottu lukuisille organisaatioille tukea kirjaamisosaamisen kehittämiseen ja valmennettu tuhansia sosiaalialan kirjaamisasiantuntijoita työyhteisöihin ympäri Suomea.

Ajankohtaista

  • Yksityisille sosiaalipalvelujen tuottajille kohdennetut kirjaamisasiantuntijavalmennukset ovat käynnissä syys-joulukuussa 2023
  • Hankkeen tuottamat diaesitykset on päivitetty avoimeen materiaalipankkiin (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
  • Julkisille organisaatioille tarkoitetut kirjaamisasiantuntijavalmennukset toteutetaan tammi-maaliskuussa 2024. Näihin ei ole avointa hakua, vaan haku toteutetaan kohdennetusti hyvinvointialueiden yhteyshenkilöiden kautta
  • Lue hankkeen viimeisin uutiskirje tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Hankefaktat

Kansa-koulu 5 on järjestyksessään viides sosiaalihuollon kirjaamisosaamista vahvistava Kansa-koulu-hanke. Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä sosiaalialan osaamiskeskukset. Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt hankkeelle avustusta. Avustus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU). Hankkeen toiminta-aika on 1.1.2023-31.3.2024.

Kansa-koulun hanketyötä tehdään kansallisella, alueellisella ja hyvinvointialueiden tasolla. Hankkeen toiminta jakautuu kahteen työpakettiin:

  1. Luodaan pysyviä kansallisia toimintamalleja kirjaamisen kehittämiseen.
  2. Jalkautetaan kansallisia kirjaamisen ohjeita ja määräyksiä. Hyvinvointialueille muodostuu kirjaamisen kehittämisen rakenteita sekä kehittämistä ja oppimista tukevia verkostoja.

Kirjaamisfoorumi – Valmennusalusta ja kirjaamisen avoin materiaalipankki

Kirjaamisfoorumi on Kansa-koulu-hankkeiden luoma digitaalinen oppimisympäristö, jossa hankkeiden järjestämät verkkovalmennukset toteutetaan.

Varsinaisen oppimisympäristön lisäksi Kirjaamisfoorumin ympärille on rakennettu verkkosivut, joilta löytyy avointa oppimateriaalia, kirjoituksia sosiaalihuollon kirjaamisesta sekä tietoa Kansa-koulu-hankkeiden järjestämistä valmennuksista ja kirjaamisasiantuntijana toimimisesta.

Lue lisää osoitteessa www.kirjaamisfoorumi.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Hankeviestintä

  • Pysy kärryillä hankkeen ajankohtaisista uutisista tilaamalla Kansa-koulun uutiskirje (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
  • Tutustu hankkeen nettisivuihin Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen hankesivulla (linkki avautuu uuteen ikkunaan) sekä osoitteessa Kirjaamisfoorumi.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
  • Tutustu hankekokonaisuuteen Innokylässä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
  • Voit seurata hanketta myös Twitterissä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Aiemmat Kansa-koulu-hankkeet

Kansa-koulu-hankkeissa tehtävä työ on alkanut syksyllä 2015. Kahta ensimmäistä hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socom ja rahoitti THL. Kolmannesta hankkeesta lähtien hallinnointi on ollut Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vassossa ja rahoitus on tullut STM:n kautta. Alla olevasta listauksesta löydät linkitykset aikaisempien Kansa-koulu-hankkeiden aikaansaannoksiin, jotka on koottu kunkin hankkeen omaan Innokylä-kokonaisuuteen. Sieltä löytyvät tarkemmat kuvaukset kunkin hankkeen toiminnasta ja tuloksista. Kaikki linkit avautuvat aina uuteen ikkunaan.

Hankkeen materiaaleja

Tiedostot

.pdf
Kansa-koulu 5: hankkeen yleisesittely, kevät 2023

Seuraa somessa

Ota yhteyttä

Päivi Malinen

kehittämispäällikkö, aluekoordinaattori, Kansa-koulu 5 -hanke

044 024 6415

paivi.malinen@isonet.fi

Lumo_hankeorganisaatioiden_logot